3 dagar kvar till jul

Igår efter jobbet blev jag hämtad vid tågstationen för att vi skulle hinna handla innan middagen, men väl hemma komma julkänslan till oss allehop för plötsligt sitter barnen med kristyrspritsar och dekorerar pepparkaksborgen tillsammans med pappa och jag fick tokfnatt och griljerade skinkan, ordnade ischoklad och vit chokladtryffel.
I morse stod tomtegröt på frukostbordet och efter att ha lämnat storasyskonen hos kompisar så besökte vi stora leksaksbutiken för att hitta vad barnen ska fåi julklapp.
Rebecca är klar, till Robin hade de inte allt så Fredrik ska komplitera på Barnens hus i morgon efter jobbet men till Oliver vete tusan vad vi ska köpa. Än värre är det när släktingarna kommer och frågar.
Vad ger man till en 14 månaders med två storasyskon som redan har allt?

Nya utslag

I natt vaknade Robin återigen med utslag som kliade så Fredrik fick åka till Kista och hämta ut medicinen barnakuten skrev ut. Vi har även fått tid för allergiutredning hos barnläkaren den 8/12, de är stängda under mellandagarna så en tidigare tid gick inte att få.

Danderyds barnakut

Idag när jag kom till fritids för att hämta Robin så var hans kinder knallröda och vid en närmare titt såg ajg att ca 1 cm från rodnadens ytterkant hade huden svullnat upp över hela kinden. Diskuterade lite med fröknarna vad det kan vara som utlöst svullnaden men han hade ätit korv med hemlagad potatismos och Slotts ketchup till.Till mellanmål var det samma fil som alla andra dagar så vi kom aldrig fram till något vettigt. Tog med en kompis hem och pratade med Fredrik på vägen till Beccas dagis och kom fram till att det troligast var en lätt kylskada.
Väl hemma hade rodnaden mer eller mindre försvunnit tillsammans med svullnaden och vi ryckte på axlarna åt det tills det var läggdags.
5 minuter efter Fredrik kom ut från sagoläsning så kom Robin upp och skulle visa några konttror på sin ena överarm och det tog inte många sekunder innan jag insåg att det var nässelutslag, samma som han hade på kinderna på fritids.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och var borta i tio minuter under samtalet för att kunna prata i lugn och ro. Sköterskan jag fick prata med kunde inte säga vad som var bsät, att stänna hemma eller åka in eftersom hon inte såg utslagen men hon poängterade hela tiden att är vi föräldrar oroliga, utslagen blir större än en handflata eller att "blåsorna" växer ihop så skulle vi åka in på en gång.
Kom tillbaka till Robin betydligt mycket lugnare än när ajg gick men när ajg fick se utslagen igen så ahde de vuxit och var nu tre gånger så stora och då tvekade inte ens Fredrik längre och han brukar ha is i magen länge.
Jag gjorde i ordning smörgåsar till Fredrik som inte hunnit äta middag då han kom hem sent från jobbet och packade även ner en varsin lussebulle, lite vatten och oboy medan Robin klädde på sig så de kunde åka iväg.
Väl inne hade de fått gå direkt till akutrummet och någon minut senare fick han en dos flytande Betapren. 20 minuter senare kom läkaren med recept på Tavegyl och en medicin som vi ska hämta ut om utslagen är kvar i morgon.
Två timmar senare fick de åka hem och nu har utslaget i ansiktet helt försvunnit, rodnaden i de övriga utslagen har minskat och svullnaden är på väg ner även om det fortfarande kliar så nu får han sova mellan oss i natt och så håller vi tummarna att det här går över.
I morgon ringer Fredrik vår barnläkare för allergiutredning då jag misstänker att det är nogatgodiset vi gjort och ätit i två dagar som kan vara orsaken.

Världens gosigaste kille!

Igår hade Oliver feber men ingen annan symtom, i morse var han feberfri men nu har snoret börjat att rinna men vi håller oss hemma och tar det lugnt hela dagen.
Efter förmiddagsluren och lunch ringde Fredrik och allt omkring mig blir så tyst varför ajg genast börjar fundera över vad Lillfisen pysslar med. Hittar honom i hallen med skötväskan mellan benen och _alla_ saker liger utslängda.
Precis då reser han sig upp, tar en blöja och paketet med våtservetter för att börja tulta ut mot mig. Efter två steg inser han att ajg redan står där. Blöjan och våtservetterna släpps genast ner på golvet och plötsligt så ligger han där på rygg brevid för han vill att jag ska byta blöjan.

Just nu ligger han _på_ Indra och kramas!

Jag är lycklig!

Det här året har varit så annorlunda mot tidigare år.
Normalt sett så blir jag sorgsen på hösten och nästan deprimerad på vintern men i våras när vi påbörjade trädgårdslanden så infann sig en ny känsla, ett lugn över att få gräva och pota i jorden.
Vi sådde och såg hur plantorna bröt igenom jorden för att bli ståtliga gröna växter som blommade av all sin kraft.
På sensommaren gick jag ut och plockade in vad vårt arbete gett oss, zucchini åt vi i månader, rabarber likaså. Rödbetor har jag fortfarande kvar efter årets skörd. Barnens glädje över att själva få plocka sina morötter och få se solrosorna växa sig ståtliga.
När regnet och mörkret kom var allt skördat och vi började samla löven från äppelträdet för att lägga på bäddarna som skydd för snön. Nu får jorden vila och återhämta sig inför nästa år medan jag sitter inne i värmen och planerar vad vi ska så i vilken bädd.
När december kom ändrades fokus mot julen, vi har bakat, pyntat, städat och pysslat mer än någonsin innan och i fredags kom Lucia-tåget till jobbet och plötsligt så kom tårarna för jag insåg hur lycklig jag egentligen är.
Samma sak på kvällen under julshowen, LaGaylia sjöng "Over the rainbowe" och barndomsminnen kom tillbaka, tårarna rann på mina kinder för att jag var så glad över att vara just här och nu.

Jag har en man som jag älskar och som älskar mig tillbaka ovillkorligt. En man som trots en enorm vilja över att få göra karriär faktiskt sätter familjen först, sen har han norra Europas bästa chef som tillåter honom att både göra sin karriär och vara en aktiv närvarande familjefar och med tanke på alla andra chefer som kommit och gått genom tiderna så kan jag inte mer än stötta Fredrik i sitt jobb för det går helt enkelt inte att få en bättre chef.
Tre underbara barn har vi tillsammans och trots alla sjukdomar och trotsiga utvecklingsfaser så är de verkligen underbara, goa, kramiga och roliga att göra saker med. Robins finuliga tankar om livet, Beccas underbara uttalanden om vad hon gjort och tänker göra och Oliver som tultar runt och bara är i största allmänhet.
Vi har ett hus med en tomt som även om det ibland känns trångt så är det ett hus vi vill bo i tills vi blir gamla. Nu när vi hittade ribbstolen och Robins nya säng på blocket för extremt billiga pengar så känns det inte så trångt längre.
Mitt jobb fungerar och nu när jag börjat att jobba på konserter så får jag slita lite fysiskt också vilket gör att det ordinarie jobbet inte alls känns lika tråkigt. Jag har bra arbetskompisar som förgyller mina arbetspass och än har jag inte kommit från jobbet utan ett skratt på läpparna.
Jag befinner mig i livet exakt där jag under tonårstiden drömde om att få vara men aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att min dröm skulle slå in.

Jag är så lycklig och oerhört tacksam för allt jag har just nu.


Det närmar sig jul

Julen kommer närmare och närmare och det märks på alla aktiviteter som ska avslutas och pyssel som ska göras både med skola, dagis, kompisar och diverse andra.
I lördags var vi på julbord med Fredriks familj, riktigt mysigt blev det och barnen skötte sig kanon. Till och med Oliver satt någorlunda still och åt sin mat.

Annars är det full rulle som alltid, eller nästan mer än vanligt för i onsdags fick Fredrik och Oliver en helkväll för sig själva hemma medan jag, Robin och Becca var på Öppna förskolan och gjorde julpyssel. Barnen kom hem nöjda och glada med både handmålade ljus, krukor och ljuslyktor. Den ena finare ä-n den andra. En var sin söt tomte han de också med att göra och båda barnen är överens om att de ska få bo i granen när den kommer på plats.
För att kunna göra mer pyssel hemma så samlar vi just nu på toalett- och hushållsrullar för att kunna göra smällkarameller och sen hittade jag två gamla Panduro-pyssel som jag köpt när Robin var liten skrutt men som aldrig blivit av att göra.
Becca har bakat pepparkakshus på dagis och varit med i kommunens tävling som avslutades i onsdags. Ska bli spännande att se hur det går för dem i tävlingen.
På tisdag har Robins skola julpyssel hela dagen, ska bli spännande att se vad han kommer hem med.

Farmor har varit hos oss en hel del den här veckan för att "skola in" Oliver inför i kväll då jag och Fredrik ska ut med Fredriks jobb. En bekant har varit på samma julshow som vi ska på och hon pratar nästan euforiskt om den så förväntningarna på kvällen är höga men jag har svårt att tro att jag blir besviken. Håll bara tummarna att allt går bra där hemma även om jag vet att det kommer att lösa sig oavsett för farmor är en påhittig dam som kan lösa det mesta och så finns ju storasyskonen där hemma men det känns knepigt att lämna Lillfisen till barnvakt för första gången.
Inför kvällens besök var jag och Oliver igår till Barkarby för att handla nya kläder. Kändes mysko att titta på kläder till mig själv för en gångs skull. Jag är så van att alltid hitta något åt Fredrik eller barnen men inte denna gång även om jag smög över till barnavdelningen och såg en supersnygg kläning till Rebecca men jag får åka tillbaka i veckan som kommer för julklappsshopping.

Helgen blir till att jobba, först det ordinarie och sen extrajobbet :P Får berätta mer om det senare för nu ska jag gå med kollegan och äta lunch innan Luciafirandet tar fart här på Tingstätten. Hoppas bara fastighetsägaren kommer ihåg att släcka ner alla lampor för det har de glömt tidigare år.

Tre månader sen sist

Jag sitter på jobbet och har tråkigt, saknar mina smågryn där hemma och funderar en hel del över de förändringar som hänt sista tiden.
Min föräldraledighet på heltid är över, jag jobbar fredag till söndag medan Fredrik jobbar måndag till torsdag. Ibörjan var vi oroliga över hur Oliver skulle ta min jobbstart men det gick över alla förväntningar. Han är go och glad där hemma med storasyster och sin pappa men när jag kommer hem så är det bara mamma som gäller igen. Som om han behöver tanka sin mammanärhet som han missat under dagen.
De första helgerna jag jobbade så började han gråta så fort jag plockade fram uniformen och skulle klä på mig och det var jobbigt även om han sen satt i pappas famn och vinkade så glatt i köksfönstret när jag gick  iväg.

Veckan innan min jobbstart fyllde Oliver 1 år med pompa och ståt, vi hade kalas på lördagen innan hans födelsedag och hela huset var fullt med släkt och vänner som ville fira vår Lillfis. Av sin farmor, farfar och farbror med familj fick han en stor fin rutchkana som tyvärr kom i fokus två dagar senare på hans födelsedag då Robin och Rebecca lekte i den efter frukost. Robin ville vara snäll och lyfta upp rutchkanan till Beccas säng så att nedrutchningen inte blev så brant. Problemet var bara att Becca satt på rutchkanan och i lyftet föll hon mot golvet och slog sig så illa att hon inte bara fick en spricka i käken utan även har fått en förskjutning i kökleden på 5 mm.
Det är inget läkarna kan göra något åt nu eftersom hon fortfarande växer men vi kommer att få gå på kontroller 1 gång om året i 10 år framöver för att de ska se att hennes käke växer som den ska.

Sen är det en del vi har framför oss.
Det första är på fredag då jag och Fredrik blivit bjudna på Grands julshow och ska lämna alla tre barnen till farmor för första gånen vid en nattning. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå även om både jag och Fredrik är helt trygga i att lämna alla barnen till henne.
Det andra är planeringen av den största ommöbleringen hemma i och med att Oliver ska flytta ur vår säng och få egen säng. Eller Robin ska få en ny loftsäng så att Becca får hans överslaf i våningsängen och Oliver får Beccas underslaf men båda sängarna får itne plats i lekrummet där våningsängen står nu så tanken är att jag och Fredriki ska flytta in på kontoret så barnen får ha sina sängar i vårt nuvarande sovrum. Där finns dörr att stänga så Robin kan få vara ensam med kompisar om han vill. Han kan även få sitta med sitt smålego ostört när Oliver är vaken.
I lekrummet ska det målas, jag vill få bort garderoberna för att få yta men troligen måste vi då byta taket :( Vi har hittat en ribbstol som ska upp på väggen och letar efter en tjockare madrass att ha under. Vet du någon som ska sälja så hör av dig!!!!
Kontoret måste rensas eftersom vår säng ska få plats, garderoben ska bort och då måste vi tapetsera om...
En trestegsraket som jag inte vet om jag vill dra igång pga allt arbete men vi måste för att få plats i några år till.

Och sen kommer julen som jag för en gångs skull riktigt ser fram emot. Både jag och Fredrik är lediga i nästan 2 veckor och där hemma förbereds julen som aldrig förr. Fredrik är jätteduktig med barnen, bakar pepparkakshus och pysslar tomtar så hela huset luktar juligt just nu.
Vi blir nog hemma hos oss med Fredriks släkt till jul, funderar på att åka till min mormor på juldagen men det beror på om hon är i stan eller på landet och så vill jag träffa lite vänner. De som bor låååångt bort, hedningarna, blivande tvillingmamman och hon som just skilt sig är de första på tur men även de närmre vännerna som vi lärt känna via barnens dagis och skola ska vi få tid med är det tänkt. Familjen på andra sidan motorvägen var länge sen vi träffade nu och det känns. Både jag och Robin saknar sä'llskapet och busen där.

Oj vad långt det blev men det blir väl så när jag inte skriver så ofta, måste skärpa mig men tiden hinner inte riktigt till alla gånger.
Jo, var på väg att glömma!
Jag var ute med tre vänner på krogen härom veckan. Första riktigta tjejmiddagen på länge. Jag till och med fökljde med till krogen efter middagen och kom hem med sista tåget lagom till Oliver vaknade för nattamningen.
Kändes så skönt att äntligen få gå iväg och bara vara Anne.

Ska se om jag kan slänga in lite bilder när jag sitter hemma för alla barnen har vuxit enormt mycket den sista tiden.