Gåträning med dockvagnen

 Titta vad mamma tagit fram! Storebrors dockvagn.

 Fort går det

 Så tog det stopp

 Hur gör jag nu då?

 Jo, nu vet jag...

 ...jag vänder...

... så kan jag gå åt andra hållet också...

...fastnade..

Gå9... bums på rumpan.


10 månader idag



Vi har firat med att sätta upp Rebeccas hår med hårspänne för första gången, det börjar bli så långt nu att det bara hänger ner i hennes ögon.

Annars har vi varit till tant doktorn på "återbesök", Fredrik  var där förra måndagen med henne och fick då Mollipect för hennes rosslingar och eftersom hon bara blivit nämnbart bättre på en vecka åkte vi tillbaka för att se så att hennes tillstånd inte blivit sämre. Allt ser fortfarande bra ut, så tant doktorn skrev ut flytande bricanyl och nu ligger hon i sängen och sover helt utan rosslingar (första gången på 2 veckor)


Hon kryper, ställer sig upp utan stöd och går utmed allt som hon får tag i, favoritleksaken just nu är gåvagnen och storebrors bobycar.
Hon pekar med pekfingret mot sin näsa och säger "asa".
Kommer hon in i rummet lyfter hon sin högerhand i hälsing och ropar "ej, ej!!"
Vi ammar fortfarande dygnet runt men hon äter med oss andra vid alla måltider, hur mycket vet jag inte, reggistrerar det inte utan hon äter det hon äter.
Hon klättrar själv upp för storebrors studsmatta och vänder fötterna först när hon ska ner från sängen.
Favoritleken just nu är att göra kullerbyttor i sängen, hon ställer sig på alla fyra med raka ben, böjer in huvudet och väntar på att någon ska putta henne över hennes huvud. När så gjorts kiknar hon av skratt, vänder sig snabbt från rygg till mage och ställer sig åter igen på alla fyra med raka ben, böjer in huvudet och blir skitsur om man inte hjälper henne.
Fröken "Vet vad jag vill"


På torsdag ska vi på 10 månaders läkarkontroll på BVC och blir hon bara fri sin rossling så är det dags för spruta nr 2.


10 månader

Snart är det tio månader sen Rebecca kom till oss, de senaste månaderna har jag varit urusel på att uppdatera bloggen pga flytt, jag har återstartat samarbetet med Profylaxgruppen och dessutom gett mig fan på att bli klar hjälpmamma inom amningshjälpen innan sommaren.

Rebecca växer så det knakar och nu mera är hon en riktig charmdocka.


 Hon kan jubla åt sig själv när hon gjort något hon tycker hon gjort bra.

 Klättra ur matstolen har hon blivit expert på

 Kullerbytta är kul!

 Lika så att skjutsa storebror i gåvagnen

  Gåvagnen kan även användas som kickboard...

 Duschar numera med storebror eftersom vi ännu inte kommit på hur vi ska lösa utrymmesbristen i badrummet och få in ett badkar.

 Stå på tvättmaskinen och bara hålla i sig i fönstret är en stor favorit.

Jag ska försöka bättra mig på bilder framöver men dagarna går fort förbi och det är sällan jag hinner sätta mig ner framför datorn nu mera.
// A