Danderyds barnakut

Idag när jag kom till fritids för att hämta Robin så var hans kinder knallröda och vid en närmare titt såg ajg att ca 1 cm från rodnadens ytterkant hade huden svullnat upp över hela kinden. Diskuterade lite med fröknarna vad det kan vara som utlöst svullnaden men han hade ätit korv med hemlagad potatismos och Slotts ketchup till.Till mellanmål var det samma fil som alla andra dagar så vi kom aldrig fram till något vettigt. Tog med en kompis hem och pratade med Fredrik på vägen till Beccas dagis och kom fram till att det troligast var en lätt kylskada.
Väl hemma hade rodnaden mer eller mindre försvunnit tillsammans med svullnaden och vi ryckte på axlarna åt det tills det var läggdags.
5 minuter efter Fredrik kom ut från sagoläsning så kom Robin upp och skulle visa några konttror på sin ena överarm och det tog inte många sekunder innan jag insåg att det var nässelutslag, samma som han hade på kinderna på fritids.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och var borta i tio minuter under samtalet för att kunna prata i lugn och ro. Sköterskan jag fick prata med kunde inte säga vad som var bsät, att stänna hemma eller åka in eftersom hon inte såg utslagen men hon poängterade hela tiden att är vi föräldrar oroliga, utslagen blir större än en handflata eller att "blåsorna" växer ihop så skulle vi åka in på en gång.
Kom tillbaka till Robin betydligt mycket lugnare än när ajg gick men när ajg fick se utslagen igen så ahde de vuxit och var nu tre gånger så stora och då tvekade inte ens Fredrik längre och han brukar ha is i magen länge.
Jag gjorde i ordning smörgåsar till Fredrik som inte hunnit äta middag då han kom hem sent från jobbet och packade även ner en varsin lussebulle, lite vatten och oboy medan Robin klädde på sig så de kunde åka iväg.
Väl inne hade de fått gå direkt till akutrummet och någon minut senare fick han en dos flytande Betapren. 20 minuter senare kom läkaren med recept på Tavegyl och en medicin som vi ska hämta ut om utslagen är kvar i morgon.
Två timmar senare fick de åka hem och nu har utslaget i ansiktet helt försvunnit, rodnaden i de övriga utslagen har minskat och svullnaden är på väg ner även om det fortfarande kliar så nu får han sova mellan oss i natt och så håller vi tummarna att det här går över.
I morgon ringer Fredrik vår barnläkare för allergiutredning då jag misstänker att det är nogatgodiset vi gjort och ätit i två dagar som kan vara orsaken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback