Städat, packat och är klara - i stort sett

Tomten är röjd, gräset klippt, ogräset rensat.
Barnens rum är ommöblerat och en stor utrensning av gamla leksaker gjordes igår -fy vad småskräp de hade, men nu är allt sorterat och ena garderoben är omgjord till leksaksförvaring då vi ska göra oss av med de gamla bänkarna som bara tog en massa plats.
Förrådet är nära på klart. 4 skivor fjällpanel till ska upp och sen är det "finliret" kvar - måla och ordna kanterna snyggt, ska köpa singel och lägga i fåran mellan förrådsväggen och plattorna.
Uteplatsen på framsidan, som de senaste 2 åren varit uppsamlingsplats för alla skräp våra renoveringar åstakommit är rensad - gubbe och granne är iväg med bil och släp i skrivandets stund så nu går det att lägga in bilder på vad vi åstakommit på dessa 2,5år vi bott här.


Baksidan och trädgårdslandet


Här var tidigare en tjock häck med brudspirea som tog ca 2 meter av gräsmattan


Framsidan framför förrådet (bild finns i tidigare inlägg) Syrenträd och Cypress är borttaget tillsammans med allt annat. Jag planterade om den blå Irisen som stod här till baksidan och en röd ros flyttades ä ven den till baksidan men annars försvann allt. Vi fick gräva ner 4 stora stenar som var för stora för att lyftas bort trots att vi var 3 personer som försökte. Nu mera är det en Krusbärsbuske och en buske med vita vinbär som står här. Gräsmatta runt buskarna ska anläggas till hösten plus att vi ska plantera röda och svarta vinbär.


Syrenhäcken är nerklippt, vissa buskar ska grävas bort till hösten, andra ska klippas ner och för att göra häcken tjockare ska den fyllas ut med nya buskar.


Häcken fram ,var en blandning av Ölandstok och Brudspirea, tog 3 meter av tomten och är nu borttagen, lika så trädet framför köksfönstret och äppelträdet är nerklippt så nu ser man huset.

Nästa år ska panelen vid entrén bytas, taket mellan huset och förrådet ska bytas och bjälkarna vitmålas plus att hinner vi inte måla staketet i år ska det göras nästa år. Det blir samma röda som huset.
Foder runt fönster ska sättas upp och altandörren bytas ut mot en dörr i helglas för större ljusinsläpp i vardagsrummet.

Så, det var vad vi hunnit med under maj-juli i år så nu kan vi med gott samvete åka på riktig semester och njuta av sol, bad och äventyr tillsammans med både barn och Fredriks föräldrar.


Kommentarer
Postat av: Louise

Va fint!!

Hoppas ni får de rikgit skönt tillsammans så får vi träffas och leka när ni och vi kommit hem.

Kram

Postat av: HugOlle

Uj uj va ni har jobbat o va fint ni har det. Skulle va kul att komma o hölsa på nån gång. Har oliver redan tänder. Olle har nada men har så smått börjat krypa...



Kram kram på er!

2008-07-30 @ 09:23:09
URL: http://hugolle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback